Promocja Acai 90 kapsułek Zobacz większe

Acai+Guarana 90 kapsułek

Nowy

ACAI + GUARANA   JEDYNE TAKIE POŁĄCZENIE

Więcej szczegółów

45 Przedmioty

44,00 zł

Więcej informacji

ACAI + GUARANA 

   
JEDYNE TAKIE POŁĄCZENIE – WYSOKOWARTOŚCIOWA GUARANA ZE STARANNIE WYSELEKCJONOWANYCH ZIAREN, PRAŻONA WEDŁUG NORM TRADYCYJNEJ MEDYCYNY INDIAŃSKIEJ ORAZ ACAI Z WYSOKĄ ZAWARTOŚCIĄ ANTYOKSYDANTÓW – SĄ TYM CZEGO POTRZEBUJE TWÓJ ORGANIZM BY CZUĆ SIĘ PEŁNYM ENERGII, SIŁY I ZDROWIA.
GUARANA – NATURALNE ŹRÓDŁO WITALNOŚCI


Guarana - naturalny stymulant
Gaurana należy do grupy substancji, działające stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy. Powodują wydzielanie hormonów i neuroprzekaźników (np. adrenaliny czy dopaminy) co objawia się zwiększeniem wydolności psychicznej i fizycznej oraz euforią. Działa analeptycznie. Uwrażliwia na lepszy odbiór składników stymulujących receptory dopaminy. Pobudza ośrodkowy układ nerwowy oraz ośrodki wegetatywne: oddechowy, naczynioruchowy i nerwu błędnego. Pobudza równomiernie korę mózgową (zwiększa sprawność myślenia, znosi zmęczenie psychiczne i fizyczne). Przyśpiesza przemianę materii, zwiększając zapotrzebowanie na tlen. Zmniejsza napięcie mięśni gładkich naczyń krwionośnych. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Działa moczopędnie. Wchłania się dobrze z przewodu pokarmowego i po zmetabolizowaniu wydala się z moczem. Stosowana w ostrym zatruciu alkoholem, atropiną, w zapaści w przebiegu chorób zakaźnych, niedociśnieniu, stanach wyczerpania fizycznego i umysłowego.


DZIAŁANIE:
Inaczej niż kawa GUARANA nie powoduje nerwowości lecz działa na ciało i umysł łagodnie orzeźwiająco.
Jej substancja aktywna, kofeina (zwana również guaranina) ze względu na dużą ilość garbników i włókien wchłaniana jest przez organizm bardzo powoli i w nieszkodliwy sposób.
Działanie stymulujące utrzymuje się około 6 godzin nie powodując skutków ubocznych.
Dla kogo Guarana jest odpowiednia ?
Guarana jest idealna dla wszystkich, którzy nie tolerują kawy, a jednocześnie nie chcą zrezygnować ze stymulującego działania kofeiny.
 
Dla osób wykonujących zawody z dużym czynnikiem stresu, które chciałyby w sposób naturalny podwyższyć swoją wydajność.

WSKAZANA PRZY:
• obniżeniu energii życiowej
• osłabieniu potencji
• osłabieniu odporności
• zmęczeniu psychicznym i fizycznym
• zaburzeniu koncentracji, pamięci
• bólach głowy, migrenach
• zaburzeniu krążenia na tle niedociśnienia
• zawrotach głowy
• w okresie rekonwalescencji po ciężkich chorobach, operacjach
• stanach depresyjnych
• podatności na przeziębienia
• wysokim poziomie cholesterolu we krwi
• rozstroju żołądka
• otyłości, cellulicie
• dla podwyższenia ciśnienia krwi
• w stanach wyczerpania, znużenia, senności oraz gdy zachodzi potrzeba wykonywania odpowiedzialnych czynności jak np. prowadzenie pojazdu przez całą noc
 
ACAI – NATURALNA OCHRONA KOMÓREK


Acai (Euterpe olerace), jest małą, ciemnoczerwoną do czarnego koloru jagodą, która rośnie w kiściach  na wysokości ok. 25 metrów na palmie ACAI. Owoc składa się w ok. 80 %  z jednego nasiona.

Palmy ACAI, których kiście mogą zawierać do 6 kg owocu, rosną przede wszystkim w dolnej Amazonii (północna Brazylia) w stanie Pará.
Owoce ACAI są małymi jagodami w kolorze ciemnoczerwonym aż do czarnego. Rosną na wysokości ok. 25m na palmach Acai. Zbiory są bardzo uciążliwe. Ludność tubylcza wspina się po cienkich drzewach do góry, obcina tam  kiście z owocami i „przewiesza się” na następną palmę.

Już od bardzo dawna  pożywny sok z owoców Acai zaliczany był do ważnych składników pożywienia ludności z obszarów Amazonii.  
W brazylijskich Fitness Studiach i Barach nie można już sobie ich wyobrazić bez Acai. Nawet przy dietach nie może zabraknąć tych owoców z powodu  wysokiej zawartości składników odżywczych. Również nasiona owoców Acai mają wielorakie zastosowanie. Jako nasiona, w karmie dla zwierząt a nawet jako biżuteria i ozdoby.

Handel Acai stał  się w międzyczasie znaczącym źródłem dochodów Brazylii. Tendencja jest wzrastająca co oferuje szczególnie małym producentom / rolnikom pewne zatrudnienie i dochody. Podczas gdy zbiory owoców nie wyrządzają palmie Acai żadnych szkód, to pozyskiwanie tzw. „Palmito“ (szpik/miąższ znajdujący sie wewnątrz młodych pędów palmy) powoduje ścinanie całego drzewa.
Poprzez kupno owoców Acai i rezygnację z serc palmy tzw. „Palmito“, przyczyniamy się wszyscy do zachowania tak wartościowych palm Acai.
Jagody Acai  zaliczane są z punktu ekologicznego i  odżywczo-fizjologicznego do najwartościowszych skarbów regionu Amazonii. Z powodu wyjątkowego zbioru składników w owocach Acai, owoc ten staje się popularny i modny w Europie jako ”Top- środek spożywczy” bazując na wysokim udziale składników odżywczych i dużym działaniu antyoxydantów.


Co to jest ORAC ?
Oxygen Radical Absorbance Capacity - jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy.
Wg tej metody naukowcy porównali w roku 2004  ok. 100 produktów spożywczych.
Acai doszło w roku 2006.
Jednostką pomiaru w tej metodzie to Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ).
Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników.
Acai ma 1027 ORAC.
Więcej wykazują tylko niektóre przyprawy (cynamon, goździki, oregano) i czekolada do pieczenia. Te środki spożywcze są jednak rzadko przez kogoś spożywane w dużych ilościach.
Aby osiągnąć dziennie 7.000 ORAC (wg amerykańskiej FDA aby zneutralizować wolne rodniki )  wystarczy spożyć 6,8g  ACAI.
Antyoxydanty (chroniące komórkę, substancje roślinne)
Owoce Acai zawierają wyjątkowo dużą część antyoxydancyjnych Antocyjanów (zaliczane do związków flawonowych - flawonoidów), które występują również w czerwonym winie.
Z powodu fizycznego i psychicznego przeciążenia, złego odżywiania, nadużywania alkoholu i palenia papierosów powstają w dużych ilościach wolne rodniki, które zakłócają pracę naszego systemu immunologicznego  i mogą przyspieszyć proces starzenia. Antyoxydanty pomagają zneutralizować  wolne rodniki.
 
Acai zawiera witaminy B1, B2, B3, witaminy E, C, Fosfor, Wapń,  Potas, Żelazo, Białko, nienasycone kwasy tłuszczowe - Omega 6, Omega 9.
Jagody Acai są najbogatszym źródłem kwasu elagowego.
Kwas elagowy jest bardzo silnym antyutleniaczem,  posiada potężny potencjał antynowotworowy, ma zdolność hamowania mutacji komórek DNA, wywołuje obumieranie komórek nowotworowych i ma zdolności blokowania enzymów, powodujących przerzuty komórek nowotworowych. Kwas elagowy ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe.


Acai zawiera następujące składniki:
-         AMINOKWASY: jagody Acai zawierają najdoskonalsze połączenie aminokwasów, takich, jak; tryptofan, leucyna, treonina, izoleucyna, lizyna, metionina, cystyna, fenylanina, tyrozyna, valina, arginina, histydryna, alanina, kwas glutaminowy, glicyna i inne.
-         FITOSTEROLE: beta-sitosterol to najważniejszy sterol roślinny, jaki znaleziono w jagodach Acai.
-         ANTYOKSYDANTY: działają ochronnie na komórki, zapobiegając ich uszkodzeniu przez wolne rodniki.
 
    Właściwości Acai:

-         odmładzające
-         przeciwnowotworowe
-         polepsza pracę układu krążenia
-         przyspiesza metabolizm tłuszczu
-         zmniejsza poziom cholesterolu
-         ochrania prostatę
-         zmniejsza objawy alergii
-         wzmocnia układ odpornościowy
-         poprawia działania układu trawiennego i wydalniczego
-         lepsza koncentracja
-         lepszy sen i regeneracja sił
-         oczyszczenie i detoksykacja organizmu


Skład: 250 mg 100%  czystego proszku Acai, 250 mg 100% czystego proszku Guarany z 4% przyjazną i naturalną dla organizmu kofeiną, kapsułka żelatynowa

Dawkowanie:  2-3 kapsułki dziennie. Połknąć, popijając.